İslam'da Yönetim Tartışmaları ve İnsan Hakları
İslam'da Yönetim Tartışmaları ve İnsan Hakları

İslam'da Yönetim Tartışmaları ve İnsan Hakları

İndirim Oranı : %30 İndirim
Fiyat : ₺270,00
İndirimli : ₺189,00
Barkod : 9786257105941
₺63,00 `den başlayan taksitlerle
Fehmi Cedan,Ebul Âla Mevdudi
120
Karton
Kitap Kağıdı
135x210 mm

Filistinli akademisyen Prof. Dr. Fehmi Cedan, bu çalışmanın ilk bölümünde insanlığa yaraşır bir İslami yaşam için gerekli olan manevi, zihinsel, sosyal ve ekonomik açılardan uygun bir ortam hazırlamanın, bir İslam devleti kurmak kadar önemli hatta ondan öncelikli bir iş olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, 20. yüzyılın başından günümüze kadar "İslami yönetim biçimi" üzerine yapılan tartışmaların özünü ve tarihçesini aktarmaktadır. Cedan bu bölümde; Ali Abdurrazık, Bin Badis, Reşit Rıza, Hasan el-Benna, Abdulkadir Udeh, Takıyyuddin Nebhani, Seyid Kutub, Ammara gibi müelliflerin veya dava adamlarının konu ile ilgili yaklaşımlarının ana temalarını aktarmaktadır.

Pakistanlı düşünür ve dava adamı Ebu'l Âla Mevdudi'nin İslam'ın siyasi yapısını özetlediği ve İslam'ın sağladığı insan haklarını ifade eden çalışması da kitabın ikinci kısmını oluşturmaktadır. Canın, aklın, namus ve haysiyetin, dinin ve malın korunmasından oluşan beş temel ilkeye (zaruret-i hamse) bağlı olarak Mevdudi, "temel yasama standardı, adalete erişim hakkı, insan olmanın eşitliği, örgütlenme hakkı" gibi bahisleri ayetler ve hadisler eşliğinde ele alarak Magna Carta'dan yüzyıllar önce ortaya konan standartta dikkat çekmektedir. Bu ortaya konulurken İslam dünyasını esir alan despotizmin temel insan hakları üzerindeki tasallutunun da altı çizilmektedir.

 

İki müellifin görüşlerini alan benzerliği nedeniyle bir araya getiren bu çalışma, İslami ilkelerin hayata geçirilme biçimi, temel insan hakları, ümmet yaşantısının organizasyonu ve Müslümanların yönetimi mevzularıyla ilgili başat tartışma veya müzakere konularına sayfalarını açmaktadır.

Etiketler
Fehmi Cedan, Ebu'l Âla Mevdudi, İslamda, İslamda Yönetim, İslamda Yönetim Tartışmaları, İslamda Yönetim Tartışmaları ve, İslamda Yönetim Tartışmaları ve İnsan, İslamda Yönetim Tartışmaları ve İnsan Hakları, İslamda Yönetim Tartışmaları ve Hakları, İslamda Yönetim Tartışmaları İnsan, İslamda Yönetim Tartışmaları İnsan Hakları, İslamda Yönetim Tartışmaları Hakları, İslamda Yönetim ve, İslamda Yönetim ve İnsan, İslamda Yönetim ve İnsan Hakları, İslamda Yönetim ve Hakları, İslamda Yönetim İnsan, İslamda Yönetim İnsan Hakları, İslamda Yönetim Hakları, İslamda Tartışmaları, İslamda Tartışmaları ve, İslamda Tartışmaları ve İnsan, İslamda Tartışmaları ve İnsan Hakları, İslamda Tartışmaları ve Hakları, İslamda Tartışmaları İnsan, İslamda Tartışmaları İnsan Hakları, İslamda Tartışmaları Hakları, İslamda ve, İslamda ve İnsan, İslamda ve İnsan Hakları, İslamda ve Hakları, İslamda İnsan, İslamda İnsan Hakları, İslamda Hakları, Yönetim, Yönetim Tartışmaları, Yönetim Tartışmaları ve, Yönetim Tartışmaları ve İnsan, Yönetim Tartışmaları ve İnsan Hakları, Yönetim Tartışmaları ve Hakları, Yönetim Tartışmaları İnsan, Yönetim Tartışmaları İnsan Hakları, Yönetim Tartışmaları Hakları, Yönetim ve, Yönetim ve İnsan, Yönetim ve İnsan Hakları, Yönetim ve Hakları, Yönetim İnsan, Yönetim İnsan Hakları, Yönetim Hakları,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR